tiistai 7. elokuuta 2012

Normaalia PIDEMPI postaus

Täälä ollaan jälleen! Melkein viikon pituinen päivittelytauko alkais pikkuhiljaa olla ohi, ja paljon on tehty - joten asiaa on :D Yritän muista parhaani mukaan viimeviikonkin tapahtumia, okei, lähinnä Raksun liikutukseen liittyen, mutta kuitenkin. Postaukseen tulee siis asiaa 2.-7.8 väliseltä ajalta. Ja parhaani mukaan laitan asiaan liittyviä kuvia, tietty jos semmoisia löytyy :D Mutta nyt siihen asiaan ..

Torstai 2.8

Aleksantra tuli aamupäivästä meille, ja melkein heti lähdettiin Raksulle. Matkalla haettiin Salesta eväät, koska oltiin tallilla iltaan asti. Ensin hetki pyörittiin tallissa, jonka jälkeen haettiin Raksu syömään vihreetä. Siinä sitten sain päähänpiston, että mennään juoksuttamaan poni irtona. Hain raipan, ja sitten mentiin kentälle.

 Raksu oli aika vauhko, ja yritti koko ajan kentän reunalta napsia ruohotupsuja suuhunsa, joten se piti sieltä sitten häädellä pois. Ravissa neiti liikku tosi lennokkaasti, ja hyvin, mutta laukkapätkät meni rallitteluun, joten annoin sen sitten juosta. Juoksutettiin ehkä juuri ja juuri 5min, ja lopussa huomattiin että tottakai ponilta oli lähtenyt kenkä (ei ollut varmaan tarpeeks hyvin kiinni). No, onneks kenkä löytyi kentältä, ja ruvettiin meneen "loppukäyntejä" maastakäsin, poni siis seurasi perässä. Soitin sitten omistajalle, että voinko ratsastaa (ihan varmuuden vuoks) ja hän sitten sanoikin että voin ihan rauhassa ratsastaa, huh! :D

Vietiin kenkä talliin, harjattiin poni, ja pistettiin varusteet päälle. Aleksantra meni alussa rentoa köpöttelyä, ja Raksuhan tottakai otti ilon irti, ja oli laiska!


 Laukkaa ei ponista meinannu oikeesti irrota millään, joten tulin ite selkään, ja rallitettiin kierros laukassa. Sen jälkeen Raksu heräs, ja työskentely oli mukavaa (: Ei otettu puomejakaan käyttöön, koska kenkä meni irtoamaan, joten tyydyttiin pelkkään kouluvääntöön xd Asettelin paljon kulmissa, tein ympyröitä, väistöjä ja avot suju yllättävän hyvin :) Laukkaa hiottiin vähän, mutta aika rentoa oli sekin loppujenlopuks.

rajasin itteni pois, asentoo saa hävetä xd

hieno poni <3






Loppukäynnit sitten vielä, ja poni talliin. Otettiin varusteet pois, ja ajattelin taas kokeilla pesaria, koska aikasemmin on ruvennu sujumaan sekin. Harjasin ihan pikasesti ponskin, ja ruvettiin menemään pesarille. Raksu pisti liinat kiinni, kun tajus joutuvansa "kuolemankoppiin", mutta neljännellä kerralla onnistu, ja neiti sai viileän vesipesun! :) Sen otuksen kanssa ei saa vaan luovuttaa.

Sitten vietiin poni pihattoon, ja mentiin katteleen muiden ratsastusta ja syötiin samalla eväitä.


:) kavereita

 Parin tunnin päästä iskä tuli hakeen, ja mentiin sitten myöhemmin mummille yöks.

Perjantai 3.8

Oltiin Aleksantran kanssa mummilla, käytiin vähän shoppailemassa veskassa, ja satunnaisesti muuallakin. Mukaan tarttui harmaat farkut, täykkäri bokseja, huivi ja jotain :D kuvasin sitten mummilla jotain turhaa..




Loppupäivä meni chillailuun, jos oikein muistan :D

Lauantai 4.8

Oltiin mummilla, käytiin syömässä ja Rokin kanssa koirapuistossa. Jossain vaiheessa käveltiin meille, ja aika pian emmi ja sen äiti tuli mua hakemaan, toki ensin pakkasin xd

Kun päästiin emmille, vietiin kamat sisälle, ja mentiin tallille. Otettiin ensin oripoika Pablo harjattavaks, ja laitettiin varusteet. Emmi meni lämppäämään ponia pellolla, ja ite toin huikeat estekamat kottikärryillä perässä :D Siinä ne hyppi n. 30cm esteitä, ei korkeampia koska Pablo on kuitenkin esteissä sen verran kokematon, ja selästä hyppykerta oli ensimmäinen. Hyvin kuitenkin meni, vaikka treenattavaa jäi ;)

herra söpöys <3



hurrja!

Vietiin Pablo pois, ja haettiin Osku harjaukseen. Emmi meni ilman satulaa, joka on papalle huomattavasti mukavempaa :) Hyvin seki hyppäs! <3

ihana !:D

laadulla, mutta yli meni!
mun kullat ♥
Osku vietiin sitte iltapalalle Pablon kans, ja me jäätiin syömään mansikoilla höystettyä käärretorttua talliin, jonka emmin naapuri meille antoi:D Se oli hyväää, eikä mitään kaupan paskaa! ;)

Tehtiin iltatalli, ja mwntiin sisälle dataamaan, ja emmi pakkas kamojansa. Sitten nukkumaan!

Sunnuntai 5.8

Herätys klo 7:00, loput pakkaamiset piti hoitaa, ja aika pian lähettiin autolla kohti Kalajokea. Matkaa oli se kevyt 4h... Mutta se suju ihan hyvin, pääosin nukuttiin tai luettiin lehtiä. Matkalla poikettiin jossain hevonkuusessa Kotipizzaan, jossa sitten syötiin, ja matka jatkui! Perillä sitten majoituttiin meijän söpöön mökkiin, ja kierreltiin paikkoja ympäri, ja mentiin toki JukuParkkiin uimaan, jjeees ;) Myöhemmin käytiin rannalla, ja merivesi oli lämmintä♥ Illalla katteltiin olympialaisia, ja saunottiin. Käytiin myös meribaarissa cocacolat hörppäämässä, ja katteltiin upeeta auringonlaskua :)













Maanantai 6.8

En muista koska herättiin, mutta mentiin pihalle ottamaan aurinkoa, uimaan ja mitäköhän kaikkee tehtiin :D Käytiin kattomassa ehkä vähän ränsistynyttä ravirataa, jonka keskellä oli ihana estekenttä<3 xd Tsekattiin myös myynnissa oleva ravitalli, pienellä rempalla siitä tulis upee;) Myöhemmin vuokrattiin pyörät, jotka hajos melkein käsiin :D Vaivalla ajettiin Kalajoen ABC:lle, ja tietenkin suunnattiin Heseen! Sielä mässyteltiin jonkin aikaa, ja lähettiin polkemaan takasin.
 Möksällä emmi sai idean, et mennään pyörillä vähän seikkailemaa, ja tottakai oltiin jossain laudoilla päällystetyllä luontopolulla:D Hyttyset söi,kirosanat raikas, ja me sotkettii pyörillä joka suuntaan. Jossain vaiheessa meni hermot, joten mentiin möksälle kioskin kautta, ja grillattiin taidolla nuotiolla vaahtokarkkeja :D Sitte olympialaisia, ja nukkuun -->

Tiistai 7.8

Sateinen, synkkä aamu. Väsytti, mutta pakko oli nousta, ja keräillä kamoja kasaan. Myöhemmin aamulla suunnattiin auton nokka kohti Respaa, josta ostettiin mulle ja emmille liput kylpylään. Sitten mentiin kylpylään, jossa polskuteltiin muutama tunti. Sieltä alkoikin sitten kotimatka, jonka aikana poikettiin syömässä ABC:llä, Juustoportilla ostamassa juustoa, ja tietenkin nukutiin. Emmi ja porukat heitti mut kotio, ja koko illan oonkin ollut koneella, ja väsännyt tätä helkkarin pitkää postausta!

Huomisesta sen verran, että luvassa shoppailua, ja vierailua mummulla. Postausta myöhemmin :) Ja Raksulle menen torstaina ja perjanataina, koulukin alkaa jo TORSTAINA! :oo

ps. kommenttia saa heittää!

Öitä!
- Amanda

4 kommenttia: